Volledig scherm

OuderenAppèl Eindhoven dubt over geld; Fractievoorzitter verrast door kritiek

EINDHOVEN - Het OuderenAppèl Eindhoven (OAE) zit in zijn maag met de 1.260 euro aan dwangsomgeld voor OAE-commissielid Henk Hulshuizen. Vrijdagochtend bespreekt de fractie de kwestie met Hulshuizen.

De gemeenteraad moest hier eigenlijk afgelopen dinsdag al over beslissen. Onder druk van andere partijen heeft fractievoorzitter Dré Rennenberg de behandeling laten uitstellen tot komende dinsdag.

Formeel heeft commissielid Hulshuizen gewoon recht op het geld. Het gaat om een dwangsom die automatisch is ingegaan nadat de gemeente (veel) te laat heeft gereageerd op het bezwaarschrift dat hij namens het OAE indiende. "Ik had gedacht dat dit een hamerstuk zou worden en dat we die 1.260 euro aan een maatschappelijk doel zouden geven", aldus Rennenberg. Pas vlak voor de raad merkte hij hoe gevoelig het ligt.

Rennenberg vindt uitkering van het geld in principe terecht. "Dan had de gemeente maar tijdig moeten reageren. Maar ik wil mensen ook niet tegen me in het harnas jagen. Afgelopen dinsdagavond had ik geen kans om met Hulshuizen te overleggen. Dat gaan we nu alsnog doen." Vrijdagochtend zullen zij samen bepalen of zij vasthouden aan de vergoeding of niet.