Volledig scherm
© Thinkstock

Ouders van autistische kinderen willen ex-daklozen niet bij hun kinderen in Eindhoven

EINDHOVEN - Het nieuws dat Neos ex-daklozen wil onderbrengen op het Kentalisterrein aan de Castiliëlaan is ingeslagen als een bom. Op het terrein wonen ook kinderen en jongeren met autisme en hun ouders zien het absoluut niet zitten dat zij twee jaar lang ex-daklozen als buren krijgen.

"Hoe halen ze het in hun hoofd? Onze kinderen hebben autisme en verkeren door hun leeftijd in een kwetsbare fase. Ze hebben een beschermde omgeving nodig", aldus een moeder.

De ouders lazen woensdag in het ED voor het eerst over het plan van Neos om bewoners van het Labrehuis tijdelijk onder te brengen in Woensel Noord. Neos wilde dinsdag niet zeggen of zij inderdaad het Kentalisterrein op het oog had en Kentalis reageerde niet op vragen.

Donderdagmiddag kwam de bevestiging alsnog: vanwege het artikel heeft Kentalis een brief gestuurd aan betrokkenen. 'Omdat Kentalis en Neos nog in onderhandeling zijn, zijn cliënten, medewerkers en omwonenden nog niet geïnformeerd', zo schrijven managers Antoinette Heerschop en Jan van Hoof. 'Op het terrein aan de Castiliëlaan staat een aantal panden leeg. Kentalis ziet het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om deze te verhuren aan andere zorgpartijen.'

Lees alles in het ED van donderdag of in de digitale krant.