Volledig scherm
© foto RGBStock

'Overlast Beursgebouw Eindhoven niet nog vaker toestaan'

EINDHOVEN - Het Beursgebouw dat nog vaker dan nu het geval is feesten mag houden, tot in de vroege uurtjes? Het is de omwonenden uit de Montgomerylaan en omgeving een gruwel. 

"Nu hebben we al vaak genoeg veel last van vooral de bassen", zegt Peter Keeris uit de Keersoppermolen-flat. De voormalig voorzitter van de bewonersvereniging reageert daarmee op de wens van directeur Chris Aelberts van het Beursgebouw om net als het Klokgebouw 10 keer per jaar een nachtontheffing te krijgen - in plaats van slechts 4 keer. Nu is er sprake van oneerlijke concurrentie, aldus Aelberts die er een brief over schreef aan de gemeenteraad.

Overlast

Maar Keeris vindt dat het Beursgebouw niet geschikt is voor muziekoptredens en feesten. Hij weet dat ook bewoners van De Vriesstraat in Woensel-Zuid en Gebouw Olympia op de Montgomerylaan vaak last hebben van geluid uit het Beursgebouw, zeker als de wind zoals gewoonlijk uit het westen waait.

Keeris had al contact met politie, milieudienst en het Beursgebouw zelf. "Maar daar zeiden ze gewoon wij voldoen aan de vergunning. De bassen vallen daar niet onder. Als ze die wat terugdraaien, zijn wij al tevreden."