Volledig scherm
Marc Zwaaneveld in de vestiging van Van Gansewinkel in Geldrop. archieffoto Kees Martens

Overname Van Gansewinkel door Shanks 'niet nodig, maar nuttig'

EINDHOVEN - Marc Zwaaneveld had het druk met het overtuigen van aandeelhouders van Van Gansewinkel. Alle betrokkenen bij het bedrijf zijn volgens hem 't beste af met samengaan met Shanks.

Eerst wil Zwaaneveld, topman bij Van Gansewinkel Groep in Eindhoven, een misverstand wegwerken. Hij is blij met de donderdag bekendgemaakte fusie met de Britse concurrent Shanks, maar het is niet zo dat de opluchting ervan afspat.  "Dat wordt hier en daar gesuggereerd; alsof we wanhopig op zoek waren. Dat is niet het geval. We hebben voldoende omvang en draaien op het moment goed genoeg om zelfstandig door te gaan."

Waarom is de fusie van Shanks en Van Gansewinkel dan goed?
"Vorig jaar hebben we met de aandeelhouders gesproken over de toekomst. Toen spraken we af dat als er een optie is die beter is dan zelfstandig blijven, dat we daar dan op in kunnen gaan. Vervolgens zijn alle relevante partijen in deze wereld langs geweest. Daarbij hebben we alle belangen rond ons bedrijf met elkaar in balans proberen te brengen. Deze fusie doen we vanuit onze kracht. We worden leidende marktpartij in Benelux en komen in de top 5 van Europa. Als aanbieder van grondstoffen uit afval zijn we een ongelooflijk krachtige partij. Goed voor de werkzekerheid van onze mensen en voor onze vijftig aandeelhouders."

Lees het hele interview met topman Marc Zwaaneveld in het ED van zaterdag of in de digitale krant.