Volledig scherm
Studenten van de TU/e op het Eindhovense Stadhuisplein, gisteren tijdens de intro. foto Kees Martens/fotomeulenhof

Paaldansen, karate, Japans en ridders op intro TU Eindhoven

EINDHOVEN - De introductieweek van de TU/e loopt vrijdag op zijn eind. Donderdagmiddag kregen de nieuwe studenten een kans workshops te volgen bij Eindhovense cultuur- en sportverenigingen.

 Op een stenen muurtje bij de ingang van het Eindhovense studentencentrum De Bunker prijken de namen van alle cultuurverenigingen die het betonnen pand te bieden heeft. De naam Knights of the Kitchen Table springt er tussenuit, niet in de laatste plaats vanwege de aard van de vereniging. Het betreft een club liefhebbers van bord- en rollenspellen.

De eerstejaars die op de workshop zijn afgekomen, worden bij binnenkomst meteen toegesproken door de Dungeon Master. "Hij vertelt een verhaal en de spelers moeten binnen dat verhaal hun eigen pad uitstippelen", legt verenigingslid Sander Peters uit. "Er komt dus behoorlijk wat fantasie en creativiteit bij kijken."

Hij ziet dat de nieuwkomers het snel oppikken. Aan beide tafels wordt volop gedobbeld en gediscussieerd. "Ik kwam vorig jaar bij de introductie kijken en dacht: hier pas ik wel bij. Daarom heb ik me ingeschreven. Het is ook echt een vriendengroep."

Lees het hele artikel vrijdag in het ED of in de digitale krant