Volledig scherm
© ANP

Pandjeshuis Schubertlaan Eindhoven jaar dicht na drugsvondst

EINDHOVEN - Het pandjeshuis aan de Schubertlaan in Eindhoven moet op last van de gemeente een jaar op slot omdat er drugs werd aangetroffen.

Op 22 maart werd tijdens een groot onderzoek naar heling en witwassen op meerder locaties in dat pand 3,6 gram cocaïne en 40,25 gram amfetamine gevonden. Op grond van de Opiumwet wordt het bedrijfsgebouw daarom 12 maanden gesloten.

De politie deed 22 maart op meerdere locaties onderzoek naar de 45-jarige eigenaar van het pandjeshuis omdat de naam van zijn bedrijf de laatste jaren vaak opdook in onderzoeken naar inbraken. Dieven zouden hun gestolen goederen bij hem kwijt kunnen.

In de auto van de 45-jarige eigenaar trof de politie een paar honderd gram cocaïne aan. In zijn woning in Mierlo werden zakjes wit poeder gevonden. Vermoedelijk ook drugs, maar dat wordt nog onderzocht.

In de winkel werd in een kluis tonnen aan goud en sieraden gevonden. Ook lagen er meer dan honderd smartphones. Van een aantal stond al snel al vast dat ze gestolen waren. Van het goud, de sieraden en de andere goederen moet nog worden onderzocht of ze van diefstal afkomstig zijn.

In de loods aan de Waldeck Pyrmontstraat in Eindhoven werd 22 maart een Mercedes in beslag genomen en werd een gestolen scooter gevonden. Daarnaast stonden er meerdere scooters zonder framenummer. Ook in een pand in Amsterdam - waar de verdachte volgens de politie een link mee had - werden in een kluis grote hoeveelheden goud en sieraden gevonden.