Volledig scherm
Een jonge kunstenares in actie.

Papier en drijfkunstwerken maken bij Genneper Hoeve Eindhoven

EINDHOVEN - Kinderen kunnen op woensdag 31 augustus papier en drijvende kunstwerken maken tijdens Scharrelkunst buitenworkshops bij de Genneper Hoeve.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen die middag tussen 14.00 en 16.00 uur onder begeleiding bijvoorbeeld zelf papier maken. Gewoon wit papier is mogelijk maar bij de boerderij zijn ook allerlei materialen - zoals bloemen, veren en takjes - te vinden om van het papier een collage te maken. Bezoekers vanaf 3 jaar kunnen bij de boerderij op Tongelreeppad 1 leren wat er zoal blijft drijven en wanneer iets zinkt. Scharrelkunst helpt bij het maken van drijfkunstwerken van allerlei materialen die op en rond de Genneper Hoeve te vinden zijn. Na afloop kunnen de jonge deelnemers de drijfkunstwerken testen.

Deelname kost 5 euro per kind. Aanmelden is niet nodig, wel begeleiding van een volwassene. Bij regen en erg slecht weer gaan de activiteiten niet door. Meer informatie is te lezen op de website of Facebookpagina van Scharrelkunst.

Onder de naam Scharrelkunst organiseert Sabien Rutten iedere woensdagmiddag inloop workshops voor kinderen samen met hun ouders/begeleiders. Scharrelkunst wil de kinderen laten voelen, ruiken, ervaren en proeven van de boerderij en de natuur in Genneper parken, waardoor ze op een andere manier de omgeving ontdekken.