Volledig scherm
Parkeeroverlast bij Karpendonkse plas.

Parkeerverbod rondom Karpendonkse Plas; verbod moet TU/e medewerkers weren

EINDHOVEN - Met ingang van 1 juli mag er op werkdagen van 8.00 tot 10.00 uur niet meer geparkeerd worden in de straten rondom de Karpendonkse Plas in Eindhoven. De gemeente Eindhoven heeft in overleg met de TU/e, Fontys en bewoners tot het parkeerverbod besloten, naar aanleiding van parkeeroverlast door onder andere TU/e-medewerkers.

Het verbod geldt in eerste instantie tot 1 oktober, daarna wordt de maatregel geëvalueerd.

Het verbod geldt op de ventweg aan de noordelijke zijde van de Onze Lieve Vrouwestraat, gelegen tussen de Javalaan en Sumatralaan; een stuk Javalaan, van de Onze Lieve Vrouwestraat tot aan de Koudenhovenseweg; de Johan de Wittlaan van de Javalaan tot aan de Koudenhovenseweg Noord; en de Sumatralaan, Floresstraat en Soembastraat.

Betaald parkeren
Sinds april 2015 moeten ook medewerkers van de universiteit betaald parkeren op de TU/e-campus. De parkeeroverlast in het gebied rond de Karpendonkse Plas nam toen al toe. De afsluiting van de ventweg aan de Onze Lieve Vrouwestraat in de eerste helft van dit jaar leidde tot extra drukte.

Bezoekers
Niet alleen bewoners, ook de exploitant van de IJzeren Man ervaart overlast. Hun bezoekers kunnen nauwelijks parkeerruimte vinden in de buurt. Volgens bewoners leidt de grote hoeveelheid geparkeerde auto's op de rijbaan en op de stoep ook tot onoverzichtelijke verkeerssituaties.