Volledig scherm
© Tom Valstar/Foto Meulenhof

Passen en meten voor nieuw clubkostuum PSV

EINDHOVEN - Een camouflageprint op de stropdas en een stretch-stof die bijna aanvoelt als een trainingspak. De selectie van PSV heeft zo haar eigen wensen voor het nieuwe clubkostuum.

Vorig jaar schoot hij PSV met 26 doelpunten naar het kampioenschap maar een fatsoenlijke knoop in zijn stropdas, dat gaat Luuk de Jong wat minder makkelijk af. Net als tien van zijn ploegmaten mocht de spits gisterenmiddag zijn nieuwe maatpak afhalen bij Wildenberg Ynformal aan de Kleine Berg. Eigenaar Niels Wildenberg steekt de hele selectie en entourage ieder jaar in het nieuw. De spelers en technische staf dit jaar in een strak zwart pak. De rest in het blauw. Met een ruimere pasvorm zodat ook de bourgondiër het pak zonder schaamte kan dragen.

Aangezien Wildenberg de selectie al heel wat jaartjes kleedt, kent hij inmiddels de valkuilen. "De mode is strak maar voetballers hebben over het algemeen dikke kuiten. Net als schaatsers vaak een dikke kont hebben. Daar moet je dus rekening mee houden. Maar verder hebben de meeste voetballers geen rare afwijkende maten. Sterker nog, ze voldoen vaak precies aan het atletische silhouet dat nu in de mode is."

Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd. Zo is het makkelijk grappen maken over Andrés Guardado als de broekspijpen van de middenvelder ver over zijn korte pootjes vallen. Wildenberg kan zich Orlando Engelaar nog goed herinneren. "Wat een reus was dat. Dan ben je er met een beetje verstelwerk niet. Zijn pak is toen helemaal op maat gemaakt. Dat doen we tegenwoordig ook bij Directeur Toon Gerbrands."

Lees donderdag het hele artikel in het ED of via de digitale krant.