Volledig scherm
Remko Pasveer. © Joep Leenen/Pro Shots

Pasveer krijgt opnieuw de kans bij PSV

EINDHOVEN - Net als de afgelopen twee seizoenen heeft PSV ook in voetbaljaar 2016-2017 weer de beschikking over een 'bekerkeeper'. Remko Pasveer moet ervoor zorgen dat zijn ploeg het beter doet dan afgelopen seizoen, waarin PSV in de kwartfinale thuis werd uitgeschakeld door FC Utrecht.
 

Een nieuw fenomeen is het allang niet meer, de bekerkeeper. Ook bij andere (top)clubs in binnen- en buitenland wordt onder de lat regelmatig gerouleerd. Critici vinden dat clubs daarmee een signaal afgeven dat ze het toernooi niet serieus nemen. Daar staat vaak tegenover dat de clubs willen dat hun reservedoelman ook iets heeft om voor te spelen. Daardoor zou hij gemotiveerder kunnen zijn tijdens andere duels en op momenten dat een invalbeurt eventueel nodig is.

Het opstellen van Pasveer maakt ook duidelijk dat hij bij PSV nog altijd de tweede keeper is, na Jeroen Zoet. Hidde Jurjus heeft het bij Jong PSV tot nu toe prima gedaan en oogt als een keeper die met Pasveer de competitie aan kan gaan, maar de ervaren Tukker heeft zijn rol als eerste reserve behouden.

Bij PSV zal Pasveer vergeleken met de andere duels zeker niet de enige nieuweling zijn. Gaat het mis, dan zullen nog meer geluiden klinken dat het toernooi niet serieus is genomen. Voorlopig gaan de bookmakers echter uit van een eenvoudige zege van PSV op Roda JC, dat in de competitie nog weinig indruk heeft gemaakt.