Volledig scherm
De leden van Peter Pan Speedrock zijn vereerd met het coveralbum © Jean Pierre Reijnen

Peter Pan Speedrock uit Eindhoven geëerd met coveralbum

EINDHOVEN -  'Nou snap ik waarom iedereen opeens die teksten nodig had." Zanger/gitarist Peter van Elderen van de Eindhovense rockband Peter Pan Speedrock krijgt de lachers op zijn hand wanneer hij het eerste exemplaar van het album Houdoe en Bedankt overhandigd krijgt.

Maar het is een oprecht en serieus eerbetoon van een groot aantal Eindhovense muzikanten aan het drietal dat eind vorig jaar aankondigde er na meer dan twintig jaar mee te gaan stoppen. Dat nieuws vormde de aanzet tot een bijzonder afscheidscadeau.

In de Bottle Distillery aan de Bleekstraat zetten Richard Plukker (Candybar Planet), Quintijn Lohman (Tigre Blanco) en Woody de presentatie muzikaal luister bij met hun interpretaties van het werk van Peter Pan Speedrock. Naast hun versies staan er op de plaat ook uitvoeringen van The Spades, An Evening With Knives, Stuurbaard Bakkebaard, Heretic, Komatsu, Ronnie and Donnie Ft. Honey en Black Bone.

Houdoe en Bedankt verschijnt op vinyl in een oplage van 300 stuks, verkrijgbaar via de website van Lighttown Fidelity en tijdens de afscheidsshows van Peter Pan Speedrock in de Effenaar op 25 en 26 november.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant