Volledig scherm
© Menno Boon

Philips brengt aantal werkplaatsen op High Tech Campus terug

EINDHOVEN - Philips gaat op de High Tech Campus in Eindhoven terug van 6 innovatieve werkplaatsen naar 3. Aanleiding daarvoor is de afsplitsing van de lichtdivisie waardoor de 21 medewerkers die op de drie nieuwe locaties actief zijn efficiënter worden ingezet. Of met de samenvoeging banen verloren gaan, wil Philips niet zeggen.

De betrokken afdeling van het concern, Philips Innovation Services, wil helemaal geen toelichting geven op de centralisatie.

De werkplaatsen ondersteunen alle onderdelen van Philips. In de laboratoria worden onder meer prototypes van producten gemaakt en getest. Dinsdag 30 augustus, woensdag 31 augustus en donderdag 1 september houden de drie nieuwe locaties (te vinden op HTC37 1.057, HTC4 p1.23 en HTC37 6.043A) tussen 15.00 en 18.00 uur open huis.

Philips Innovation Services, voortgekomen uit het Centrum voor Fabricage Technieken - een soort ingenieursbureau van Philips -, wil bezoekers een indruk geven van de faciliteiten op het gebied van elektronica en mechanische engineering.