Volledig scherm
Slimme tandenborstel van Philips.

Philips lanceert eerste 'slimme' tandenborstel voor volwassenen

EINDHOVEN – De 'slimme' tandenborstel Sonicare voor kinderen levert Philips veel geld op. Donderdag presenteert het concern een nieuwe tandenborstel, maar nu eentje voor volwassenen.

De Philips Sonicare FlexCare Platinum Connected is via bluetooth gekoppeld aan een app. Met sensortechnologie wordt bijvoorbeeld de gebieden in de mond die tijdens een poetsbeurt zijn overgeslagen in kaart gebracht. De tandenborstel is uitgerust met sensoren. Die sturen hun bevindingen via bluetooth naar een app op de smartphone of tablet. Daarop verschijnt een driedimensionale plattegrond van de mond. Daarnaast wordt ook andere informatie verstrekt. Bijvoorbeeld of te hard wordt gepoetst, en wanneer de poetskop van het apparaat dient te worden vervangen.

Connected
Philips is ervan overtuigd dat de toekomst van mondverzorging 'connected' is, via het internet verbonden dus. Volgens onderzoek van Philips heeft 90 procent van de wereldbevolking eens last van kwalen in de mond of aan het gebit. Het concern denkt dat betekenisvolle data daarbij kan helpen. "De mond is de entree van het lichaam", stelt topman Egbert van Acht van Health & Wellness bij Philips.