Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Philips Lighting gaat stadion Atlético Madrid verlichten

EINDHOVEN - PSV en Atlético Madrid zijn tegenstanders in de Champions League, maar vanaf volgend jaar delen beide voetbalclubs een belangrijke overeenkomst: hun voetbalstadions zijn uitgerust met hypermoderne led-verlichting van Philips Lighting. Dat bevestigt een woordvoerster desgevraagd.

Details over de deal kan zij nog niet verstrekken. Doordat het huidige onderkomen van de Spaanse topclub, Estadio Vicente Calderon, ligt ingesloten tussen een rivier en een snelweg is uitbreiding niet mogelijk. Daarom is een paar jaar terug gestart met de bouw van Estadio La Peineta.

Deze nieuwe tempel krijgt een capaciteit van 74.000 stoelen, en is daarmee een stuk groter dan het huidige onderkomen dat plaatsbiedt aan 55.000 bezoekers. De opening van La Peineta staat gepland voor de zomer van 2017.

De Philips led-verlichting maakt onder meer spelen zonder hinderlijke schaduw mogelijk. De opkomst van spelers kan met licht-effecten worden ondersteund, bijvoorbeeld door een deel van de verlichting te dimmen. Kleine gebaren en emoties worden zichtbaar voor stadionbezoekers én televisiekijkers thuis.