Volledig scherm
De Arena in Amsterdam © ANP

Philips Lighting uit Eindhoven gaat veldverlichting thuisbasis Ajax vervangen

EINDHOVEN - Eindhovense verlichting in Amsterdam: Philips Lighting gaat de veldverlichting van Amsterdam Arena, de thuisbasis van Ajax, vervangen door 'slimme' ledverlichting. Met de nieuwe stadionverlichting is het mogelijk om specifieke delen van het stadion uit te lichten tijdens wedstrijden of andere evenementen in het stadion.

Bijvoorbeeld het strafschopgebied nadat een penalty is toegekend. Ook zijn kleurvariaties mogelijk om extra beleving toe te voegen.

Led-sportveldverlichting
Het Philips Stadion in Eindhoven is sinds oktober 2015 uitgerust met de Philips ledverlichting, naar eigen zeggen 's werelds eerste led-sportveldverlichting die voldoet aan de strengste eisen van internationale tv-zenders en sportfederaties.

De nieuwe ledverlichting in de Arena wordt eind 2016 in gebruik genomen. Het gaat in totaal om 340 armaturen. De komende jaren wordt, in de aanloop naar de transitie richting het EK 2020, gewerkt aan meer innoverende lichtprojecten in de Arena.

Nieuwe standaard
"Wij zijn trots op deze samenwerking en we hebben de ambitie om gezamenlijk een wereldwijd voorbeeld neer te zetten waarbij de bezoekerservaring, duurzaamheid en flexibiliteit van het totale verlichtingssysteem de nieuwe standaard gaat worden", zegt Frank van der Vloed, manager Philips Lighting Benelux.

Lees vrijdag meer in het ED, of via de e-paper