Volledig scherm
© Philips

Philips Lighting verlicht Rio de Janeiro op weg naar Olympische Spelen

EINDHOVEN - Philips Lighting licht 4 publieke werken aan in Rio de Janeiro. De projecten maken onderdeel uit van de infrastructuur van de Braziliaanse metropool die zich opmaakt voor de Olympische Zomerspelen, later deze zomer.

Het gaat onder meer om de havenregio Porto Maravilha. Als onderdeel van een grootschalige renovatie wordt het gebied uitgerust met 750 ledlampen die zorgen voor een energiebesparing van 50 procent, ten opzichte van conventionele verlichting. Daarnaast worden ook twee verkeerstunnels aangelicht.

Snelweg
Verder wordt een snelweg bij Rio voorzien van 4.360 lantaarnpalen die elk worden voorzien van een paneel dat zonlicht omzet in elektriciteit. Philips Lighting werkt wat dit project samen met Kyocera Solar, specialist in energiebesparende oplossingen.

Museum
Het onlangs geopende Museu do Amanha (museum van morgen) is een ander project waarbij Philips Lighting in Rio de Janeiro betrokken is. De voormalige lichtdivisie van Philips verlicht een ruimte in het museum die bezoekers een interactieve ervaring biedt: het verlichtingsysteem kan verschillende kleuren produceren terwijl interactie plaatsvindt met muziek.

Volledig scherm
© Philips