Volledig scherm
© Philips

Philips presenteert nieuwe producten op elektronicabeurs Berlijn

BERLIJN - Philips presenteert donderdag op 's werelds grootste elektronicabeurs IFA in Berlijn nieuwe producten waarmee consumenten hun leven gezonder kunnen doorbrengen.

De nieuwe producten zijn gericht op het verbeteren van mond en gebit, slaaptherapie en het verminderen van aan levensstijlgerelateerde risicofactoren rond hart- en vaatziekten. "Onze nieuwe producten ondersteunen onze strategie die erop gericht is om consumenten in staat te stellen een steeds actievere rol te spelen bij hun gezondheid", stelt topman Pieter Nota van Philips Personal Health.

Slimme tandenborstel
Philips heeft de eerste 'slimme' tandenborstel voor volwassenen gelanceerd: de Sonicare FlexCare Platinum Connected. Sensoren in de tandenborstel sturen via bluetooth informatie naar een app. Op smartphone of tablet verschijnt een 3D-plattegrond van het gebit waarop te zien is welke tanden tijdens het poetsen zijn overgeslagen. Via Healthsuite, het digitaal platform van Philips waarop medische hulpmiddelen zijn aangesloten, kan de app gegevens uitwisselen met tandartspraktijken, zodat mondhygiënisten kunnen aangeven welke gebieden in de mond speciale aandacht nodig hebben.

Slaapmasker
Philips presenteert in Berlijn ook een masker met slangetje die helpt tegen slaapapneu en de kwaliteit van slapen verbetert. Ook hier is sprake van connectiviteit: het masker is gekoppeld aan een systeem dat patiënten in staat stelt contacten te onderhouden met hun zorgteam.

Philips Heart Health is een nieuwe app die hart- en vaatziekten moet verminderen. Gebruikers krijgen een plan op maat, zoals richtlijnen rond beweging, voeding, slaap en stress. Vermoedelijk lanceert Philips begin 2017 in de Benelux het platform uGrow. Daarmee krijgen ouders inzicht en advies in de ontwikkelingen van hun kindje. Via platform Healthsuite kunnen gegevens worden uitgewisseld aan huisarts- en kinderartspraktijken.

Met One Blade richt Philips zich op de jeugd die een persoonlijke stijl van gezichtsbeharing als belangrijk onderdeel beschouwt van het imago. One Blade is een trim- en scheerapparaat dat strakke lijnen en hoeken kan aanbrengen en bijhouden, voor elke lengte van gezichtsbeharing.

Lees vrijdag meer in de papieren krant, of via de digitale krant.

Volledig scherm
© Philips
Volledig scherm
© Philips
Volledig scherm
© Philips
Volledig scherm
Philips-bestuurder Pieter Nota op de elektronicabeurs IFA in Berlijn in 2015.