Volledig scherm
© Thinkstock

Philips scherpt 'groene' doelen aan

EINDHOVEN – 70 procent van de omzet van Philips moet in 2020 voortkomen uit 'groene' inkomsten, en 15 procent uit circulaire inkomsten. Dat stelt Philips zichzelf ten doel in het nieuwe programma voor duurzaamheid dat het concern maandag heeft gepresenteerd.

Het aandeel groene omzet van Philips is in 2015 gestegen naar 13 miljard euro, een stijging van 18 procent ten opzichte van 2014.

Groene omzet
Daarmee omvat het aandeel groene omzet nu 54 procent van Philips' totale omzet. En de circulaire inkomsten bedroegen in 2015 nog 8 procent. Dat was nog inclusief Philips Lighting dat onlangs via een beursgang op eigen benen is komen te staan.

Het nieuwe programma voor duurzaamheid voor de komende 5 jaar heeft de naam 'Healthy people, sustainable planet' gekregen, en volgt EcoVision op. Dat is het programma dat heeft gelopen van 1995 tot 2015.

Andere doelen die Philips zichzelf stelt in het nieuwe programma: een wereldwijd CO2-neutrale bedrijfsvoering, 100 procent duurzame elektriciteit en meer duurzaamheid bij leveranciers om structurele verbeteringen te realiseren.

Voetdruk
De 'operationele CO2-voetdruk' is ten opzichte van 2007 met 40 procent teruggebracht. Om die naar het nulpunt te krijgen, zet Philips in op het verlagen van de CO2-uitstoot van de eigen bedrijfsvoering, energie-efficiënter 'logistieke bewegingen' en zakenreizen, meer duurzaam opgewekte energie inkopen en de resterende uitstoot moet gecompenseerd worden via emissiehandel.

"Ons nieuwe programma geeft onze inzet weer voor de algemeen overeengekomen VN-duurzaamheidsdoelstellingen, met name die zorgen voor een gezond leven, welzijn promoten voor iedereen van elke leeftijd en die voor duurzame consumptie en productie zorgen", stelt topman Frans van Houten van Philips. "We hebben ambitieuze doelen gesteld voor onze producten, oplossingen, innovaties, bedrijfsvoering en de zakenpartners met wie we samen deze doelen willen realiseren."

Lees dinsdag meer in het ED of via de e-paper.