Volledig scherm
© Menno Boon

Philips verkoopt extra aandelen van Lighting

AMSTERDAM/EINDHOVEN – Koninklijke Philips heeft de optie gelicht die het mogelijk maakt om 15 procent extra aandelen van Philips Lighting te verkopen. Hierdoor heeft Philips inmiddels 28,75 procent van het bedrijf op de beurs in de vorm van aandelen verkocht.

Dit betekent dat er nog eens 5.625.000 aandelen van Philips Lighting voor 20 euro per stuk in de handel zijn gekomen. De verkoopopbrengst van Lighting voor moederbedrijf koninklijke Philips komt uit op 862,5 miljoen euro.

Op vrijdag 27 mei ging Philips Lighting officieel naar de beurs met 25 procent van de aandelen, dat zijn er circa 37,5 miljoen. Bij deze beursgang is er een mogelijkheid bedongen om 15 procent hiervan extra naar de beurs te brengen. In de regel wordt deze optie gelicht indien de beurskoers na de beursgang is gestegen. De koers van Philips Lighting schommelt sinds de beursgang rond de 22 euro.

Koninklijke Philips mag 180 dagen na de beursgang verder geen extra aandelen uitgeven. Daarna wil het concern binnen enkele jaren ook de overige 71,25 procent van Philips Lighting op de beurs verkopen om met de opbrengst het Healthtech-bedrijf verder uit te breiden.