Volledig scherm
© EPA

Plan-Lombaerts bij PSV bijna van tafel

EINDHOVEN - PSV nadert het punt waarop de komst van de Belg Nicolas Lombaerts als definitief onmogelijk wordt beschouwd. De Belg hoopt deze week van de voorzitter van Zenit Sint-Petersburg te vernemen voor welke transferprijs hij weg mag uit Rusland. 

PSV wil niet lang meer wachten en staat op het punt om door te schakelen. Op dit moment zit de zaak muurvast. PSV wil zich op korte termijn defensief versterken en kan niet nog wekenlang wachten. Lombaerts wordt met tal van clubs in verband gebracht. Hij wil graag naar Eindhoven komen, maar zijn zaakwaarnemer schermt in meerdere media met belangstelling van diverse clubs, ook uit het buitenland.

Eerder liet technisch manager Marcel Brands al doorschemeren dat hij de haalbaarheid van Lombaerts sterk betwijfelde. PSV deed wel een bod op de 31-jarige verdediger, maar de bieding van maximaal 3 miljoen euro kwam niet in de buurt bij wat Zenit voor hem wil hebben. Bij Zenit is technisch manager Henk van Stee onlangs vertrokken en daarom moet Lombaerts zich tot de voorzitter wenden.

Zenit verkocht onlangs aanvaller Hulk voor grof geld (ruim 55 miljoen) aan een Chinese club. Daardoor is er bij het kamp-Lombaerts nog enige hoop dat hij wellicht voor een lagere prijs weg mag dan nu aangenomen. Lombaerts staat nog twee jaar onder contract in Rusland, waar hij al sinds 2007 speelt.