Volledig scherm
© Rene Manders/fotomeulenhof

Pokémons zoeken op Grote Beek in Eindhoven groot succes

EINDHOVEN - Op het terrein van de Grote Beek loopt wel eens een vreemde vogel. Donderdagmiddag stikte het ervan. Zichtbaar, een paar honderd mensen, allemaal bijeen. Want onzichtbaar: horden Pokémons!

Ze zouden een naam moeten krijgen, Pokémonspelers. Pokémi, misschien? Ze zijn overal, in stad en dorp, centrum en park, bij water en in bossen. Twee miljoen Nederlanders spelen Pokémon-Go, het spel dat overal beestjes laat verschijnen, die met dezelfde gsm moeten worden gevangen. Ze zitten overal. En daarom speelt iedereen het overal. Donderdagmiddag vooral op de Grote Beek, het landgoed van de GGzE. Daar stonden tien lures, lokpalen waar Pokémons in drommen opaf komen en de Pokémi ze dus voor het oprapen hebben.

Nu waren ook de Pokémi er in drommen op afgekomen, een paar honderd liepen of zaten op het terrein. Ertussen een tevreden lach: behandelcoach Mathijs Olthuis. Dit was zijn idee. Het idee voor dit Pokémonfeest was er snel, met nog een extra: bewoners gaan naar buiten, en niet-bewoners komen ook. "

Lees meer in de papieren krant van vrijdag of via de e-paper.

Volledig scherm
Behandelcoach Mathijs Olthuis © Rene Manders/fotomeulenhof