Volledig scherm
© Bert Jansen

Politie maakt in Helmond reconstructie van dood Michael Schmitt (video)

HELMOND - De politie was maandag in Helmond de hele avond bezig met een reconstructie van de dood van Michael Schmitt. Die moet inzicht geven in hoe de Helmonder begin mei om het leven werd gebracht in zijn huis aan de Monseigneur Swinkelsstraat.

Hoofdverdachte is zijn vriendin Suzanne de V. (27). Volgens haar advocaat Peter van de Laar zou zij Schmitt uit zelfverdediging met een hamer hebben doodgeslagen in de slaapkamer. De reconstructie kan een belangrijke rol spelen om dit scenario te bevestigen of tegen te spreken. Schmitt en De V. waren op de bewuste avond als enigen aanwezig in de slaapkamer. Er is dan ook geen getuige die kan vertellen wat er precies is voorgevallen.

Naast technische sporen kan de reconstructie misschien duidelijk maken of de avond inderdaad is verlopen zoals door De V. tegenover de politie is verklaard.

Volledig scherm
© Bert Jansen
De politie was maandag in Helmond de hele avond bezig met een reconstructie van de dood van Michael Schmitt. Die moet inzicht geven in hoe de Helmonder begin mei om het leven werd gebracht in zijn huis aan de Monseigneur Swinkelsstraat.