Volledig scherm
© Bert Jansen

Politie schakelt tandje bij in onderzoek liquidatiepoging Dennis S. in Eindhoven

EINDHOVEN - De politie beschouwt de aanslag op Eindhovenaar Dennis S. als afrekening in het criminele milieu en heeft hiervoor in de loop van woensdag een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart.

Dat liet een politiewoordvoerster donderdagavond weten.

Complexe zaak
Vaak hebben rechercheurs meerdere zaken onder hun hoede. Voor een TGO wordt mankracht specifiek vrijgemaakt voor een onderzoek en worden politiemensen met expertise voor complexere, omvangrijkere zaken met maatschappelijke impact aan het team toegevoegd.

Bekende
"Hij is inderdaad een bekende van de politie", zegt de politiewoordvoerster over slachtoffer Dennis S. Daarnaast wordt bevestigd dat hij vorig jaar in juni ook doelwit was bij een schietincident in Mierlo-Hout. Veel meer informatie wil de politie nog niet kwijt. Van de brandende donkerkleurige BMW die minuten na de aanslag op S. verderop in Tongelre is gevonden, staat officieel nog niet vast dat dit de vluchtauto was. De politie houdt er wel serieus rekening mee omdat getuigen na de aanslag zo'n zelfde auto in de Sint Petrus Canisiuslaan zagen wegrijden.

In slaap gehouden
Dennis S. die dinsdag door zeker twee kogels is geraakt, is nog in leven. Over zijn toestand is weinig bekend. Hij wordt vanaf dinsdagavond door artsen in slaap gehouden. Naar verluidt wordt hij vrijdag voor de derde keer geopereerd.