Volledig scherm
© Menno Boon

Politiecommissaris uit Eindhoven geschorst voor fraude en corruptie

EINDHOVEN - Politiecommissaris Peter van den E. uit Eindhoven wordt ervan verdacht persoonlijk te hebben geprofiteerd van contracten tussen de politie-organisatie en het bedrijfsleven.

Hij is hierom vijf maanden geleden al geschorst. Dat schrijft het NRC woensdag. Het Openbaar Ministerie laat weten niet te kunnen bevestigen dat een dergelijk strafrechtelijk onderzoek loopt.

Van den E. gaf leiding aan het programma Sensing van de Nationale Politie waarbinnen de inzet en aanschaf van waarnemingsapparatuur zoals microfoons en camera's wordt geregeld. De commissaris zou worden verdacht van belangenverstrengeling omdat hij zaken zou hebben gedaan met vrienden.

In het onderzoek zouden volgens NRC huiszoekingen zijn gedaan en telefoons zijn afgeluisterd. De Eindhovense commissaris zit niet vast, maar zal volgens de krant in oktober worden opgepakt.

Van den E. was tien jaar directeur van Criminee!, het Regionale Platform Criminaliteitsbeheersing van de regio Brabant-Oost. Een stichting waarin verschillende partijen samenwerken om criminaliteit in te perken.