Volledig scherm
John Settels (r) en Sven Pekelder in het deel van het gebouw waar de ingang komt. foto Bert Jansen/fotomeulenhof

Pomphuis als onderkomen van groeiende toeleverancier

EINDHOVEN - Knappe koppen gedijen het beste in een inspirerende omgeving. John Settels, een van de twee naamgevers van de Settels Savenije Group, is zich daarvan bewust. Om die reden werd hij dan ook heel enthousiast toen hij werd gewezen op het bestaan van de Philips Waterzuivering op Strijp-T in Eindhoven.

 "Het is een juweel van een gebouw, midden tussen prachtige bomen en aan de rand van het Philips de Jonghpark. Met bovendien ruimte om naast dat gebouw ook een productiehal te bouwen. Hier zouden we onze ingenieurs, onze productiegroep en onze opleiders bijeen kunnen brengen."

Settels beschouwt de nieuwe huisvesting, die begin volgend jaar klaar is, als een soort kroon op zijn bedrijf. Hij heeft sinds 1987 een werktuigbouwkundig bedrijf, eerst onder de naam Saint. Settels: "Ons doel is een platform te zijn waarop de beste technici graag werken. We hadden in 2006 tien werknemers en hebben dat vertienvoudigd. Met zestig ingenieurs en sinds 2010 Bakker Fijnmetaal in Son als productiebedrijf. Verder hebben we de mechatronica- en designopleiding van Philips CTT overgenomen en samen met partners laten uitgroeien tot het High Tech Institute."

Lees het hele verhaal over Settels Savenije en de nieuwe huisvesting in de oude Philips waterzuivering in het ED van dinsdag of in de digitale krant.