Volledig scherm
Winnaar Mathijs Dielissen op de kruising PSV-laan en Glaslaan, waar zijn idee de Pop-up Promenade volgens hem langs moet lopen. © Kees Martens/fotomeulenhof

Pop-up Promenade in Eindhoven winnaar Ideeënvijver

EINDHOVEN - Een groene promenade tussen het stadscentrum en Strijp-S, met wisselende pop-upboxen waarin studenten, designers, makers en start-ups hun creaties kunnen laten zien. 

Deze ‘Pop-up Promenade’, bedacht door Eindhovenaar Mathijs Dielissen, werd verkozen tot het beste idee van Ideeënvijver.nl. Inwoners van de stad konden vorige maand via dit crowdsourcing-platform ideeën posten om het centrum met Strijp-S te verbinden.

Uit maar liefst 94 inzendingen werd het idee van Dielissen (20) verkozen door een jury, vertegenwoordigd door de gemeente Eindhoven, Architectuurcentrum Eindhoven, Design Academy Eindhoven, EHV365 en woningcorporatie Sint Trudo.

Op de kruising Glaslaan-PSV-laan vertelt de vierdejaarsstudent Landscape Design hoe hij het voor zich ziet. “Je hebt aan de ene kant het spoor, aan de andere kant het PSV-stadion. Mijn idee is een groene, fietsers- en wandelaarsvriendelijke route tussen Strijp-S en het centrum. Deze twee gebieden liggen voor je gevoel nog ver uit elkaar. Eindhoven staat bekend om design. De pop-upboxen langs de route geven designers de kans om hun werk te laten zien. Design Academy-studenten kunnen hier bijvoorbeeld exposeren.”

Wisselende gebruikers en opbouw van de atelierruimtes maakt de route volgens Dielissen blijvend interessant om langs te lopen. Met zijn idee wint hij vijfhonderd euro. Daarnaast heeft Dielissen een afstudeerstage aangeboden gekregen bij de gemeente, waarbij hij mag onderzoeken of zijn idee daadwerkelijk uitgevoerd kan worden.

Lees alles in het ED van donderdag of in de digitale krant.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement