Volledig scherm
Presentatie van de elektrische buggy in Helmond © René Manders

Praktijkonderwijs in Helmond voor nieuw type creatief ingenieur

HELMOND - In drie maanden bouwden vijftien studenten van Fontys een elektrische buggy. Een onderwijsproject waar niet alleen zij, maar ook de docenten en deelnemende bedrijven veel van opstaken.

Slechts 95 dagen hadden studenten van Fontys Hogeschool Engineering en Automotive nodig om een elektrische buggy te bouwen. Die dagen gebruikten ze voor het vergaren van de benodigde kennis, het engineeren en bouwen van de buggy. Het project kwam tot stand door intensieve samenwerking met maar zeven toonaangevende bedrijven en instellingen, waaronder de TU Delft, waar de studenten intensieve trainingen volgden. Zij werden op de hoogte gebracht van de laatste stand van technologie rond elektrische aandrijvingen op diverse gebieden.

Siemens
Siemens, waar Fontys Hogeschool Automotive al jarenlang een nauwe samenwerking mee heeft, stelde samen met projectleider Marcel Raijmakers van Fontys het programma samen. "De filosofie is dat studenten dienen te worden opgeleid tot een creatieve engineer die zoveel mogelijk ruimte krijgt zelf uitdagingen aan te gaan en voor oplossingen te zorgen. Zij hebben dan ook een uiterst innovatief voertuig weten te ontwikkelen dat berust op de meest recente batterijtechnologie en software-managementsystemen die zij zelf ingeregeld hebben", aldus de docent bij de presentatie van de elektrische buggy op de Automotive Campus.