Volledig scherm
© Menno Boon

Presentatie jongste Nederlandse design in De Kazerne in Eindhoven

EINDHOVEN - Het is geen toeval dat een presentatie van het jongste Nederlandse design te zien is in De Kazerne in Eindhoven. Zoals het ook niet toevallig is dat die expositie is gecureerd door een journalist. En het is al helemaal niet verrassend dat het werk van die jonge lichting vormgevers het hele brede spectrum van design (en meer) omvat.

Nederlands design anno 2016 is zo rekbaar als de discipline wil en dat is tegenwoordig héél breed. Toegegeven, je ziet in Next up geen (pure) tekenkunst en ook architectuur ontbreekt (nog), maar verder zijn alle kunstdisciplines van weleer en ook de nieuwste werkwijzen present. Van gieten tot en met printen en alles wat daartussen zit: de tentoonstelling laat het allemaal zien.

Waar de traditionele kunstdisciplines als tekenen, beeldhouwen en schilderen de afgelopen eeuwen amper zijn geëvolueerd - wat overigens ook niet hoeft - heeft de jongste cultuur-tak, design dus, zich de afgelopen decennia ongelooflijk snel ontwikkeld. Gebruikmakend van alles wat los en vast zit; gretig, leergierig, met lak aan alles en iedereen, steevast enthousiast en met een zeer open blik, zo grazen designers vandaag de dag de velden af en maken het nieuwe design tot een nieuwe, bijna allesomvattende cultuuruiting.

Lees de gehele recensie in het ED van donderdag via de digitale krant.