Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Prijswinnaars vliegen hoog boven Space-S Eindhoven

EINDHOVEN – Vijf toekomstige bewoners van Space-S aan de Torenallee in Eindhoven vlogen dinsdag hoog boven hun nieuwe huis. Ze waren de winnaars van een prijsvraag. Hun prijs: een ritje in een manbakje van de hijskraan boven Space-S.

In het project tussen Schootsestraat en Torenallee op Strijp-S wordt door bouwbedrijf Stam + De Koning gewerkt aan iets meer dan 400 woningen. Het project van woningcorporatie Woonbedrijf bereikt binnenkort zijn hoogste punt. Bovendien wordt de eerste (lagere) woning binnenkort betrokken.

Online community
Eind 2012 startte de ontwikkeling van het project met een online community via Facebook. In totaal zo'n 1000 al dan niet toekomstige bewoners zijn betrokken bij de ontwikkeling van het project. Vorige week werden de laatste woningen uitgegeven. Deelname aan de bewonersparticipatie leverde daarbij extra punten op.

In het voorjaar werd de online prijsvraag gelanceerd onder de toekomstige bewoners. Met vragen als: hoeveel gevelstenen komen er op Space-S (686.462 stuks) en hoeveel palen zijn er geboord (698 stuks). De vijf winnaars mochten dinsdag een ritje maken met de hijskraan.