Volledig scherm
© Ronald Otter

Privatisering van IJsbaan Eindhoven krijgt eind dit jaar haar beslag

EINDHOVEN - Het ijs zal op 1 januari 2017 nog precies hetzelfde zijn. Maar het ijs van het IJssportcentrum in Eindhoven is dan niet langer in handen van de gemeente. Op die dag gaat het in andere handen over, in die van een private exploitant. 

Dat is althans de planning van het gemeentebestuur, zo bleek dinsdagavond.

Overleg
De procedure voor de private aanbesteding van het IJssportcentrum is inmiddels in volle gang. Er is druk overleg met de belangstellenden, er wordt informatie uitgewisseld en er vindt deze week nog een schouw plaats van het IJssportcentrum in de Genneper Parken.

Vervolgens moeten de offertes binnenkomen, waarna op 15 juli de voorlopige gunning plaatsvindt aan de kandidaat met de meeste gunstige voorwaarden. In de eerste week van augustus vindt dan de definitieve gunning plaats.

Overdracht
De laatste maanden van het jaar kunnen dan worden besteed aan de overdracht van de ijsbaan aan de nieuwe eigenaar. Ook het personeel van de ijsbaan, 13 fte en nu nog in dienst van de gemeente, gaat mee.

Doel van het privatiseren van de ijsbaan is een besparing op de kosten. Straks kost die de gemeente maximaal nog 650.000 euro per jaar. Dat is een besparing van een half miljoen euro.

Aanvankelijk wilde het Eindhovense gemeentebestuur de ijsbaan helemaal sluiten, net zoals het golfslagbad bij De Tongelreep. Maar tegen het sluitingsplan van de ijsbaan kwam groot verzet vanuit de stad, waardoor het plan van tafel gehaald werd door toenmalige wethouder Bianca van Kaathoven (SP).