Volledig scherm
© Thinkstock

Provincie onderzoekt misbruik van subsidie door OVAA Eindhoven

DEN BOSCH - Brabant onderzoekt mogelijk misbruik van provinciale subsidie door de stichting Overleg Allochtonen en Autochtonen Eindhoven (OVAA). Er wordt ook gekeken naar de rol van Mohammed el Haddad, provincie-ambtenaar en voorzitter van OVAA. 

De woordvoerder van de Commissaris van de Koning bevestigt dat een onafhankelijk bureau de kwestie onderzoekt. "In dit verband is ook de naam van de betrokken ambtenaar gevallen", aldus de zegsman.

Enkele tonnen
De onderzoekers hebben volgens hem nog een maand nodig om conclusies te trekken.

Noord-Brabant keerde OVAA tussen 2010 en 2013 enkele tonnen subsidie uit voor het detacheren van voormalige Palet-medewerkers. Het precieze bedrag wil de provincie niet zeggen. Maar uit gegevens op de website van de provincie blijkt dat in 2013 in dit kader nog 69.303 euro aan OVAA is overgemaakt.

Declaraties
Volgens ingewijden declareerde El Haddad onder meer begeleidingsgesprekken met de gedetacheerden, die nooit zouden zijn gevoerd. Declaraties verliepen via de Stichting Diversium Groep, een bedrijf dat de provincieambtenaar in zijn eentje runt.

El Haddad zegt in een reactie dat hij 'op basis van vrijwilligheid aan het onderzoek van de provincie meewerkt'. Hij wil nog niet inhoudelijk reageren, omdat het onderzoek nog loopt.

De Eindhovenaar ontkent echter wel dat hij zichzelf grote bedragen (provinciale of gemeentelijke subsidie) heeft toegeschoven.