Volledig scherm
© Pro Shots

'PSV biedt op Bruma, maar bod niet interessant genoeg voor Galatasaray'

EINDHOVEN - PSV heeft een bod uitgebracht op de Portugees Armindo Tué Na Bangna, een Portugese aanvaller met de voetbalnaam Bruma. Dat bevestigt zijn makelaar Marco Kirdemir desgevraagd aan het ED. 

Volgens hem is de bieding op de 21-jarige speler nu niet interessant genoeg voor zijn club Galatasaray. Bruma zou de aanval van PSV kunnen versterken na het vertrek van Maxime Lestienne. Bovendien kan bij PSV ook Luciano Narsingh deze transferperiode nog vertrekken. Hij kan zijn contract echter ook met een seizoen verlengen.

Acht miljoen
Kirdemir wil niet spreken over de hoogte van de biedingen, maar stelt wel dat Galatasaray voorlopig vast lijkt te houden aan de prijs die nu wordt gevraagd. Naar verluidt zouden de Turken een miljoen of acht voor hem willen krijgen en komt PSV ergens op de helft uit. "Ze hebben hem voor veel geld gekocht, dus willen ze nu bij eventuele verkoop ook een behoorlijk bedrag terug. Het gaat om een verschil van miljoenen, dus het is op dit moment een moeilijk verhaal. Er zijn meerdere clubs geïnteresseerd, waaronder PSV. Ook een Engelse club heeft concrete interesse." 

'Onhaalbaar'
Technisch manager Marcel Brands noemde de komst van Bruma eerder 'onhaalbaar'. Brands wil bij transfers niet te veel verwachtingen wekken in de pers, maar blijft normaal gesproken hengelen naar spelers die hij al lang op de radar heeft. PSV kent Bruma al drie jaar en heeft hem onder meer gescout in de periode waarin Santiago Arias nog bij Sporting Lissabon onder contract stond. Bruma ging in 2013 voor tien miljoen euro van Sporting naar Galatasaray, Arias kwam in die zomer naar Eindhoven.