Volledig scherm

PSV-coach Brusselers met goed gevoel naar Otten Cup

EINDHOVEN - PSV A1-coach Geert Brusselers kijkt met een goed gevoel uit naar de jaarlijkse strijd om de Otten Cup. Het Eindhovense jeugdtoernooi op De Herdgang van aanstaand weekend is voor internationale topploegen een graadmeter voor de start van de competities.

"Voor ons is het een zeer belangrijk toernooi, waar prestige op het spel staat. Vorig jaar hebben de meeste spelers kunnen zien wat een overwinning hier teweeg kan brengen. Natuurlijk gaan we daar opnieuw voor, maar het is heel lastig om de kracht van de tegenstanders vooraf in kaart te brengen. We weten niet met welke ploegen ze aantreden. In zijn algemeenheid kan ik zeggen dat ons team waarschijnlijk iets jonger is dan het gemiddelde bij de deelnemers. We zijn tevreden met weerstand uit andere landen, die waarschijnlijk in verschillende speelstijlen tot ons komt."

Blessures
PSV moest in aanloop naar het toernooi een aantal blessures noteren. Vorige week brak Cody Gakpo, die onlangs een contract bij PSV ondertekende, zijn kuitbeen. Ook de uitblinker van vorig jaar, Joey Konings, is er wegens een breuk in een middenvoetsbeentje niet bij. Amar Catic kampt met dezelfde blessure. Gakpo ligt er normaal gesproken twee en misschien wel drie maanden uit, de andere spelers ook een week of zes. Brusselers stelt dat zijn ploeg het blessureleed moet kunnen opvangen. "Zonde voor de betrokken spelers, omdat dit een toernooi is waar iedereen naar uitkijkt. Andersom geldt dat wij een grote groep hebben met voldoende talent."

Rigo
PSV heeft naast Mauro ook de jonge Belg Dante Rigo in de gelederen. De 17-jarige middenvelder speelde sinds eind juni mee bij PSV 1 in de voorbereiding en maakte zijn officieuze debuut in het eerste elftal. Rigo speelt vrijdag mee in het duel met Manchester United onder 19 jaar. PSV start dan om 17.40 uur op De Herdgang. Ook zaterdag en zondag zijn er tal van topduels op De Herdgang, waar Nederlandse eredivisie-arbiters de fluit hanteren in verband met een experiment met een video-scheidsrechter.