Volledig scherm
Jetro Willems. © Joep Leenen/Pro Shots

PSV'er Jetro Willems wil critici de mond snoeren

NIJMEGEN - Het werd de week van Jetro Willems. De linksback van PSV en Oranje kreeg al vroeg in het nieuwe seizoen de nodige kritiek te verstouwen. Alsof iedereen de jonge twintiger wilde wakker schudden. Na NEC - PSV (0-4) was Willems uitgesproken over de misschien wel belangrijkste fase in zijn loopbaan.

In Nijmegen neemt Jetro weer eens de tijd. Even wat zaken verduidelijken, dan wel rechtzetten. Over zijn aflopende contract, bijvoorbeeld. Willems zou niet staan te springen om bij te tekenen in Eindhoven. „Ik vind het knap dat mensen dat blijkbaar uit mijn lichaamstaal kunnen opmaken”, glimlacht de verdediger. "Nogmaals: ik heb geen contract gezien. Nee, nu nog steeds niet. Marcel Brands is op vakantie en komt morgen pas terug. En het is sowieso geen straf om bij PSV te blijven”, herhaalde Willems nog maar eens in de catacomben van het Goffertstadion.

Even later voegt hij daaraan toe: „Er zijn zeker wel interessante aanbiedingen uit het buitenland geweest. Daar heeft het niet aan gelegen. Maar ik wilde hier blijven, om het nog een jaar te laten zien. Aan wie? Aan iedereen die geen vertrouwen in mij heeft."