Volledig scherm
© Menno Boon

PSV-fan krijgt voorwaardelijke straf voor organiseren vechtpartij met aanhang van CSKA Moskou

DEN BOSCH - Drie maanden cel als het de komende drie jaar nog eens gebeurt. Dat is de straf voor een 21-jarige Mierlonaar die had geprobeerd een vechtpartij te organiseren in Eindhoven met fans van CSKA Moskou.

Politierechter W. Schoorlemmer in Den Bosch legde de straf maandag op, plus 120 uur werkstraf, omdat hij niks geloofde van het verweer van PSV-fan Joris K. Deze zei dat hij voor de grap contact had gehad met CSKA-fans rond de wedstrijd die de Moskouse club speelde tegen PSV op 8 december vorig jaar. Het telefoonnummer van de verdachte was via stickers bekendgemaakt, waarna Russische fans contact met hem begonnen te zoeken, zo luidde zijn verweer. Vervolgens was hij uit stoerdoenerij de Russen gaan beantwoorden en uitdagen, verklaarde hij.

Op een groepsapp werd onder zijn vrienden gesproken over het 'pakken' van de Russen. "Maar dat was geouwehoer, als ik dat zo mag zeggen. Totaal niet serieus", zei K. Hij zei niet te weten wie zijn 06-nummer had bekendgemaakt. Op de avond van de wedstrijd werd hij door een arrestatieteam van de politie uit café Het Rozenknopje in Eindhoven gehaald. Daar was hij, omdat hij eerder een gebiedsverbod had gekregen voor het centrum van Eindhoven tijdens Europese wedstrijden, en een stadionverbod tijdens thuiswedstrijden. Dit in verband met geweld tegen de politie.