Volledig scherm
Piet Adriaans © Tom Valstar/fotomeulenhof

PSV-fans zetten doodzieke oud-steward Piet Adriaans (88) in het zonnetje (video)

EINDHOVEN - PSV-fans zetten zaterdag voor de wedstrijd tegen Heerenveen voormalig steward Piet Adriaans in het zonnetje. Adriaans - lijdend aan een ernstige longziekte - heeft misschien niet lang meer te leven.

Met een wensambulance wordt Eindhovenaar Adriaans (88) naar het stadion gereden, waar hem een verrassing te wachten staat.

Supporters regelden dit voor hem, omdat hij ruim 52 jaar steward was, gedeeltelijk bij de harde kern. De actie van zaterdag doet Adriaans denken aan het grandioze afscheid dat hij kreeg in 2008. "Toen stond heel het stadion te zingen, zelfs op de hoofdtribune. 'Pietje bedankt' zongen ze. Dat doet wel iets. Het kostte me toen veel moeite om het droog te houden, maar het is gelukt. Ik ben benieuwd wat ze nou voor me verzonnen hebben. Het is misschien de laatste keer dat ik naar het stadion kan, want als je de longarts moet geloven, had ik er al niet meer moeten zijn. Maar ja, die artsen weten ook niet alles", zegt Adriaans. "Ik wou er zelf nog wel even tegenin vechten, want ik heb nog geen tijd om te gaan."

Lees alles in het ED van zaterdag of in de digitale krant.

PSV-fans zetten zaterdag voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen voormalig steward Piet Adriaans in het zonnetje. Adriaans - lijdend aan een ernstige longziekte - heeft misschien niet lang meer te leven.