Volledig scherm
Phillip Cocu. © Irene Wouters

PSV geniet na van succesjaar en wil sterkhouders behouden

EINDHOVEN - PSV genoot maandag tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen nog één dag na van het succes van vorig seizoen, waarin het op de slotdag in de eredivisie de landstitel pakte. Trainer Phillip Cocu gaf zijn spelers ruimte om te evalueren en proefde de wil om weer te beginnen. 

"We staan nu voor iets nieuws, maar het was ook belangrijk om nog even dat moment in het vorige seizoen af te sluiten", aldus de coach. Cocu wil het liefst nog een ervaren speler aan de groep toevoegen, al hoeft dat volgens hem niet per se een dertig-plusser te zijn. "We moeten een aantal spelers met de nodige ervaring in de groep hebben", stelt hij. Minstens zo belangrijk als het aantrekken van enkele nieuwelingen voor PSV wordt het behoud van een aantal steunpilaren. Onder meer Luuk de Jong wil PSV in huis houden en met hem gaat de clubleiding snel om tafel, met als insteek om zijn contract mogelijk met een jaar te verlengen. Ook Guardado, Moreno, Pröpper en Zoet wil PSV graag behouden. Wat Pröpper betreft, hoeft PSV zich geen al te grote zorgen te maken. Hij wil met PSV nog een jaar actief zijn in de eredivisie, zo gaf hij aan.
Jetro Willems en Luciano Narsingh mogen weg, maar kunnen ook rekenen op een contractverlenging als er geen voor hen interessante club met het juiste bod voor PSV komt. Adam Maher en Marcel Ritzmaier verlaten PSV in pincipe deze zomer. PSV is bereid mee te denken om een voor hen gewenste overstap mogelijk te maken.