Volledig scherm
FK Rostov - PSV © ANP

PSV heeft zege in zicht, maar pakt punt in Rostov

ROSTOV - PSV heeft woensdagavond in het tweede Champions League-duel een punt meegenomen bij FK Rostov (2-2). In de tweede helft maakte PSV aanspraak op de winst en miste Pröpper een penalty bij een 2-2 stand.

PSV, dat startte in een 5-3-2 systeem met Schwaab en zonder Pereiro, kende een stroeve start in Rusland.

Verdediging
Binnen acht minuten was het raak via scherpschutter Poloz. Phillip Cocu had gekozen voor vijf verdedigers, maar in het centrum was er ruimte genoeg voor de Rostov-spits om in relatieve rust raak te schieten.

Dankzij Pröpper kwam PSV op gelijke hoogte. Zijn schot werd van richting veranderd waardoor doelman Dzhanaev kansloos was. Dat was de PSV-defensie even later echter ook. Het was opnieuw Poloz die knap raak schoot, na matig verdedigend werk in het centrum. PSV kwam echter wéér terug. Op slag van rust was het raak via Luuk de Jong, die binnenknikte nadat de bal terugkwam van de lat.

Penaltyprobleem
Na rust werd het een nog boeiender duel. PSV viel aan en zette Rostov bij vlagen onder druk. Luuk de Jong werd neergelegd in de zestien, waardoor Pröpper vanaf de stip mocht aanleggen voor zijn tweede van de avond. Maar de middenvelder zag zijn schot nu wel gekeerd door Dzhanaev. PSV heeft echt een serieus penaltyprobleem: alle vier de strafschoppen die het dit seizoen kreeg, werden gemist.

Hendrix moest geblesseerd het veld verlaten, Bergwijn was zijn vervanger. PSV schakelde over naar 4-3-3 en ging ook met invaller Siem de Jong op zoek naar de zege. Het zou er niet meer van komen, al was Pröpper dichtbij met een afstandsschot op de lat.