Volledig scherm
© ED

PSV krijgt snel duidelijkheid over Zinchenko

EINDHOVEN – PSV weet nog voor het weekeinde of Oleksandr Zinchenko op huurbasis overkomt van Manchester City. Dat vertelde technische manager Marcel Brands vlak voor de loting van het toernooi om de Champions League begon.

Met de 19-jarige Oekrainer wil PSV de selectie op sterkte brengen voor het miljoenenbal. Brands voegde eraan toe dat het prettig zou zijn als Florian Jozefzoon naar een andere club zou vertrekken, maar dat is geen absolute voorwaarde. Winnie Haatrecht, de zaakwaarnemer van Jozefzoon, verklaarde eerder deze week dat PSV vrijdag uitsluitsel krijgt. Van die afspraak is bij Brands niets bekend.

Komt Zinchenko, dan is de rol van Jozefzoon vrijwel uitgespeeld bij PSV. Brands sprak de verwachting uit dat het 19-jarige talent Beto da Silva, die ook als vleugelaanvaller uit de voeten kan, speelminuten gaat maken in het eerste elftal.

Behalve Jozefzoon zijn ook de zaakwaarnemers van Jethro Willems en Luciano Narsingh op zoek naar nieuwe werkgevers voor hun spelers. Volgens Brands speelt er momenteel echter niets rond dat tweetal.