Volledig scherm
Jurjus nog in actie voor De Graafschap tegen PSV © Pro Shots

PSV lijft Hidde Jurjus van De Graafschap in

EINDHOVEN - PSV lijft de 22-jarige keeper Hidde Jurjus van De Graafschap in. De doelman stond in Eindhoven al langer op de lijst als talentvolle belofte voor de toekomst. Jurjus wordt vrijdag al gekeurd en tekent voor vijf jaar, weten De Gelderlander en het Eindhovens Dagblad. Daarna zou hij meteen al kunnen aansluiten bij het trainingskamp van de club in Zwitserland.   

De doelman wordt naar verluidt voor ongeveer een half miljoen euro overgenomen van de Doetinchemmers.

Jurjus wordt in Eindhoven in principe derde keeper. Zijn komst was noodzakelijk nu de club afgelopen week Luuk Koopmans voor maanden kwijtraakte door een schouderblessure. PSV heeft achter Jeroen Zoet en Remko Pasveer nog twee jonge talenten achter de hand met Yanick van Osch (19) en Mike van de Meulenhof (17), maar wil hen voorlopig nog niet voor de leeuwen gooien en schuift Jurjus als derde doelman in het rijtje sluitposten.

Zoet blijft dit jaar waarschijnlijk nog in Eindhoven en zou volgend jaar een transfer kunnen maken. Pasveer staat nog tot 2018 onder contract. Jurjus zou zich in de tussentijd (ook bij Jong PSV) kunnen ontwikkelen om in de toekomst in Eindhoven de plek onder de lat te kunnen innemen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement