Volledig scherm
ANP

PSV mag opnieuw proberen belabberde statistieken in Rusland te doorbreken (video)

EINDHOVEN - PSV staat woensdagavond voor de opdracht om een resultaat te boeken in het Champions League-duel bij FK Rostov en daarmee iets te doen aan de belabberde statistieken van Nederlandse clubs in Rusland. Van de laatste tien duels in het land tussen een Russisch en Nederlands team wonnen Nederlandse ploegen niet eenmaal. 

Alleen AZ slaagde er in die reeks een keer in met 0-0 gelijk te spelen bij Anzhi. PSV verloor in die slechte serie ook drie keer in Rusland, van achtereenvolgens Dinamo Moskou, Zenit Sint-Petersburg en CSKA Moskou. FC Twente was de laatste eredivisieformatie die in het land won, begin 2011. De spits van toen was Luuk de Jong en hij scoorde namens de Tukkers in een duel met Roebin Kazan. Daarna slaagden PSV, Ajax, Feyenoord, AZ, FC Twente en Vitesse er niet in om op Russische bodem te winnen.


Trainer Phillip Cocu wees in een verklaring onder meer op de financiële mogelijkheden in de Russische competitie in de afgelopen jaren. Daarnaast zijn Nederlandse ploegen vaak onbekend met de systemen die Russische clubs hanteren, met meestal een zeer defensieve wedstrijdopvatting.

De kans dat PSV woensdagavond van FK Rostov wint is vrijwel nihil als je de resultaten van Nederlandse ploegen tegen Russische tegenstanders bekijkt. Zelfs de kans op een gelijk spel is uiterst klein.