Volledig scherm
Van links naar rechts: Luuk de Jong, Davy Pröpper en Marco van Ginkel. © ProShots

PSV moet voorlopig wachten op Van Ginkel

EINDHOVEN - Marco van Ginkel heeft zich deze week weer gemeld op het trainingscomplex bij Chelsea. Maandag begon bij de club uit de Premier League de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

Van Ginkel blijft deze week sowieso in Londen en zal ook komende week nog bij Chelsea actief zijn. De nieuwe coach Antonio Conte begint dan bij de Britten en wil Van Ginkel kunnen beoordelen. Indien Chelsea hem beschouwt als een speler voor de eerste 20 voor komend seizoen, wordt het voor PSV lastig om hem nog in te lijven en moeten de Eindhovenaren doorschakelen voor een nieuwe speler voor het middenveld.

Ziet Chelsea hem als handelswaar, dan heeft PSV een veel grotere kans om Van Ginkel aan te trekken. De club bedong in februari bij de huurovereenkomst op Van Ginkel een optie waardoor PSV Van Ginkel tegen elk bod van een andere club mag overnemen. "We houden goed contact over de situatie, maar op dit moment moeten we even afwachten", liet Karel Jansen, de zaakwaarnemer van Van Ginkel, dinsdag aan het ED weten.