Volledig scherm
Ruud van Nistelrooy verricht de loting van PSV © ANP

PSV treft Bayern, Atletico en Rostov in Champions League (video & poll)

EINDHOVEN - PSV neemt het in de Champions League op tegen Bayern München, Atletico Madrid en FK Rostov. Dat is het resultaat van de loting donderdagavond.

PSV opent de groepsfase van de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Atletico Madrid, vorig jaar nog finalist. Het duel wordt op dinsdag 13 september gespeeld.

PSV slaagde erin de Russische winter te ontlopen. Rostov is de tweede tegenstander, al op 28 september. De Eindhovense club gaat eerst naar Rusland toe. Daarna volgt de dubbel met Bayern Munchen, eerst uit op 19 oktober en dan thuis op dinsdag 1 november. PSV sluit de groepsfase met een thuiswedstrijd tegen Rostov af. Die is op dinsdag 6 december. Op woensdag 23 november gaan de Eindhovenaren bij Atletico Madrid op bezoek.

Atletico was ook vorig seizoen tegenstander van PSV in de Champions League. De Spanjaarden schakelden PSV toen uit in de achtste finales na het nemen van strafschoppen. Rostov was deze week in de voorronde te sterk voor Ajax.

Onder anderen Clarence Seedorf en Ruud van Nistelrooij verrichtten donderdag de loting in Monaco. 

PSV neemt het in de Champions League op tegen Bayern München, Atletico Madrid en FK Rostov. Eén van de zwaarste groep. Luuk de Jong kon er na afloop de humor wel van inzien al nam hij de loting niet lichtvaardig op: 'Wij willen revanche nemen tegen Atlético voor die zure uitschakeling.'