Volledig scherm
© ANP Pro Shots

PSV verliest eerste Champions League-duel van Atlético Madrid (video)

EINDHOVEN - PSV heeft dinsdagavond de eerste groepswedstrijd in de Champions League verloren van Atlético Madrid. In het Philips Stadion werd het 0-1.

De hoofdrol in Eindhoven was absoluut voor scheidsrechter Atkinson. De Britse arbiter maakte enkele zeer opvallende beslissingen. Hij keurde in de openingsfase een doelpunt af van PSV, maar was aan de andere kant minder flauw. Saul Niguez kon raak schieten uit een corner (0-1), terwijl Pröpper met een hoofdwond op de grond lag na een luchtduel. Als klap op de vuurpijl gaf hij op slag van rust een wel heel makkelijke penalty aan PSV. Het cadeautje bleef in de verpakking, omdat Guardado faalde vanaf de stip. Oblak stopte uitstekend.   Het werd een meeslepend duel in Eindhoven, waar de beste kansen voor de Madrilenen waren. Gameiro en Griezmann waren dichtbij de beslissing, maar die bleef uit. En dus schreeuwde heel PSV om een tweede strafschop toen er in de slotfase opzichtig hands werd gemaakt in de Atlético-zestien. Opnieuw maakte Atkinson niet de juiste beslissing. In het restant van de wedstrijd drong PSV nog aan, maar gescoord werd er ondanks de komst van Pereiro, Bergwijn en Ramselaar niet meer. Pereiro kreeg in de negentigste minuut nog een megakans, maar kopte in de handen van Oblak.

Volledig scherm
Andres Guardado baalt van gemiste kans © ANP
PSV heeft dinsdagavond de eerste groepswedstrijd in de Champions League verloren van Atlético Madrid. In het Philips Stadion werd het 0-1. De hoofdrol in Eindhoven was absoluut voor scheidsrechter Atkinson. De Britse arbiter maakte enkele zeer opvallende beslissingen. Hij keurde in de openingsfase een doelpunt af van PSV, maar was aan de andere kant minder flauw. Saul Niguez kon raak schieten uit een corner (0-1), terwijl Pröpper met een hoofdwond op de grond lag na een luchtduel.