Volledig scherm
Sierd de Vos (rechts). © Rikkert Harink

PSV weigert na duel met Atlético interviews aan Ziggo vanwege commentaar Sierd de Vos

EINDHOVEN - PSV heeft dinsdagavond na afloop van het Champions League-duel met Atlético Madrid geweigerd om interviews te geven aan tv-zender Ziggo Sport. Volgens afspraak zouden trainer Phillip Cocu en twee spelers na afloop van het duel interviews geven aan de zender, maar dat wilde de club niet meer. De reden was voor PSV het commentaar van Sierd de Vos tijdens de wedstrijd.

De Vos is sympathisant van Atlético en zong op tv enkele seconden een liedje nadat Andrés Guardado tot ontzetting van heel PSV een penalty miste. Volgens PSV-perswoordvoerder Thijs Slegers ging hij daarmee over de schreef en dat was voor de club reden om na afloop geen interviews toe te staan aan de tv-zender. "Wij verwachten objectiviteit van een tv-commentator. We willen helemaal niet kinderachtig zijn en zijn dat ook niet, vinden we. Goed is goed en slecht is slecht, we tornen echt niet aan iemands journalistieke vrijheid, dat kan niet de bedoeling zijn. Andersom vinden wij dat het niet kan dat er door een commentator gezongen wordt nadat wij een penalty missen. We vonden dat gewoon te ver gaan en daarom hebben we dit besluit gisteren genomen."

'Overdreven'
De Vos zelf vindt de ophef overdreven en begrijpt niet waarom er zo'n punt werd gemaakt van het liedje. "Ik ben er nooit voor weggelopen dat ik fan van Atlético ben, dat weet iedereen die mij van dichtbij heeft gevolgd. Het liedje heb ik louter en alleen gezongen omdat dat op de tribune werd ingezet. Het was ook maar bijzonder kort, in totaal zes seconden. Keeper Jan Oblak heeft bij Atlético niet de makkelijkste start gehad, maar pakte deze bal gewoon echt fantastisch. Hij was ook zeker niet slecht ingeschoten. De hele wedstrijd heb ik verder objectief commentaar gegeven, vind ik zelf. Aangezien ik sympathie heb voor Atlético, ben ik juist extra kritisch naar die club. Ik vond onder meer dat PSV nog een penalty had moeten krijgen en vond ook dat de goal van Luuk de Jong onterecht is afgekeurd." De Vos staat erom bekend regelmatig op geheel eigen wijze commentaar te geven en dat gebeurt vaker op ludieke wijze. Hij klonk woensdagmorgen niet verbolgen, maar was wel behoorlijk verbaasd. "We maken ons tegenwoordig in het voetbal iets te snel druk soms, is mijn mening."