Volledig scherm

Raad Eindhoven over toekomst Genneper Hoeve

EINDHOVEN - De toekomst van de Genneper Hoeve is maandag 1 maart onderwerp van een avond voor de commissie Economie en Mobiliteit van de gemeenteraad van Eindhoven.

Het onderwerp is op de agenda gezet door het CDA. De fractie vindt dat het voortbestaan in gevaar wil bespreken hoe de 'unieke' boerderij met educatieve functie behouden kan blijven.

Aanleiding is de brief van de Genneper boeren Age Opdam en Miriam Matse waarin zij de noodklok luiden. Zij moeten flink bezuinigen omdat de subsidie teruggeschroefd wordt. In plaats daarvan willen ze de inkomsten verhogen door de winkel uit te breiden, een beperkte horecavoorziening te openen en een grotere veldschuur en kas te bouwen voor de activiteiten van bewoners van zorginstelling De Seizoenen.

In het overleg met de gemeente is gebleken dat onder meer de kas niet gerealiseerd mag worden. Bovendien wil het college niet de benodigde twee ton investeren

Het CDA stelt de collegafracties een aantal vragen, zoals moet de educatie gehandhaafd blijven, zo ja hoe dan en moet de gemeente daar budget voor uittrekken.