Volledig scherm
Wethouder Wilbert Seuren

Raad Eindhoven wil helderheid over valkerij Falconcrest

EINDHOVEN - Meer duidelijkheid over de kleinschalige valkerij Falconcrest wil de gemeenteraad van Eindhoven.

De vergunning die dinsdagavond op de agenda van de meningsvormende raad stond bood het bedrijf te veel ruimte. Wethouder Wilbert Seuren beloofde te bezien of het mogelijk is de regels verder aan te scherpen. Maar hij waarschuwde de raad ook: de grens van een rendabel te runnen bedrijf komt ook in zicht als er te veel restricties worden opgenomen in de vergunning.

Overlast
Omwonenden van het bedrijf aan Bokt 18 grepen de mogelijkheid nog eens aan om te wijzen op de overlast die ze hebben, van auto's, drukke bezoekers en nachtelijke feesten. Volgens overbuurman Ron van der Looij is de vergunning gebaseerd om een ondernemingsplan dat juist veel toestaat: drie vaste dagen open en de rest op afspraak en ook eventueel grotere evenementen.

Ook de gemeenteraad vond de voorwaarden die de gemeente stelt aan de vergunning te weinig concreet omschreven. Eerder pleitte een meerderheid voor een kleinschalige valkerij. "Maar op deze manier weten we niet waar we mee instemmen", aldus PvdA-fractieleider Mieke Verhees.