Volledig scherm
Rapper Boef © YouTube

Rapper Boef niet welkom bij Dynamo Eindhoven: 'wij willen hier geen podium voor bieden'

EINDHOVEN - Het optreden dat Rapper Boef zou geven tijdens het feest 'Word Up!' in Dynamo op 24 september gaat niet door. Dynamo heeft dit besloten naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom Boef de afgelopen week.

Rapper Boef kwam in opspraak door opruiende vlogs die hij publiceerde. 

Dynamo geeft aan behalve een poppodium ook een jongerencentrum te zijn waar talentontwikkeling voorop staat. Een optreden van Boef zou daar niet in passen. Voornamelijk omdat hij nog verdachte is een zaak van het OM maar ook omdat Dynamo teleurgesteld is in de wijze waarop de rapper zich de afgelopen dagen geuit heeft in de pers en op Social Media. Het jongerencentrum wil daar geen podium aan bieden.

Boef plaatst regelmatig provocerende filmpjes online, waarin hij zijn pijlen vooral richt op de politie. Voornamelijk donderdagavond na zijn optreden bij RTL Late Night ontstond een hoop ophef.

Eerder schrapte Poppodium Bibelot in Dordrecht en tienerfeest Kidsco in Tilburg de rapper ook al uit hun agenda.

Een optreden van de omstreden rapper in het Beursgebouw, op zaterdag 22 oktober tijdens Urban Royale, is nog onderwerp van overleg, meldt directeur Chris Aelbers van de accommodatie. De organisatie wil Boef gewoon laten optreden met onder anderen Broederliefde en Lil Kleine.