Volledig scherm
© Thinkstock

'Rare kronkel' in besluit over uitnodigingenstop Seniorendag Eindhoven

EINDHOVEN - En toch blijft het raar, vindt Yvonne van 't Sand. De Seniorendag in Gestel in Eindhoven wordt georganiseerd op verzoek van de gemeente. De dag wordt gesubsidieerd door de gemeente. Maar uitnodigingen versturen voor die dag, dat doet de gemeente niet. "En dat is toch wel een hele rare kronkel", vindt ze.

Eerder al stelde PvdA-raadslid Frank Depla vragen over deze kwestie. De uitnodigingenstop is echter een weloverwogen besluit, zo verzekerde wethouder Renate Richters (GroenLinks) de raad. Volgens de dit voorjaar aangetreden wethouder is hier geen taak voor de gemeente weggelegd.

Uitnodigen gebeurt alleen nog bij activiteiten die de gemeente zelf houdt, om verwarring te voorkomen. "Maatschappelijke organisaties zullen dit voortaan zelf moeten doen." Daarin kreeg Richters de steun van de gemeenteraad.

Raar
Van 't Sand vindt dat maar raar, en daarom heeft het Seniorenoverleg Gestel de raad gevraagd die beslissing in heroverweging te nemen. "Niet alleen heeft de gemeente het wel jarenlang gedaan en ons niet eens schriftelijk meegedeeld dat het niet meer gebeurde. In feite is het gewoon een gemeente-evenement dat eens in de twee jaar door het Seniorenoverleg georganiseerd wordt", betoogt de Gestelse.

Dat geldt bovendien niet alleen voor dit stadsdeel, dat is ook zo bij de tweejaarlijkse seniorendagen die in de andere delen van Eindhoven plaatsvinden. "Eind deze maand zitten we met alle seniorenoverleggen van Eindhoven bij elkaar voor ons regulier overleg. En dan staat deze kwestie uiteraard op de agenda."