Volledig scherm
© Thinkstock

Reacties van lezers op oproep schrikkeldag 2016

EINDHOVEN - 2016 duurt geen 365, maar 366 dagen, kortom: vandaag staat 29 februari op de kalender. Mensen die hun verjaardag doorgaans vieren op 1 maart, maar op 29 februari zijn geboren, kunnen dit keer de taart ook echt aansnijden. En mensen die getrouwd zijn, kunnen hun huwelijksdag dan echt vieren.

We vroegen lezers van het ED en bezoekers van de website te reageren op onze oproep als het gaat om bijzonderheden rondom deze schrikkeldag. Lees de vele persoonlijke reacties die wij ontvingen.

Thea von Kriegenbergh

Ons gezin heeft echt iets met 29 februari. Het begon met de geboorte van onze zoon Percy in 1984 geheel onverwachts 3,5 week te vroeg. Kleinste 'schrikkeldagkind' in dat jaar. Mijn moeder had hiervoor een kaarsje aangestoken dat de geboorte niet op die dag zou zijn. Toen we onze eerste vliegreis met ons gezin boekten werd telkens bij het invullen van de geboortedatum van Percy de boeking afgebroken, waardoor de datum werd verlegd naar de 28e. In 1992 werd mijn man met de carnaval prins van Nuenen. Zaterdag 29e februari werd toen ook Percy 8 (2) jaar. Dus op die carnavalszaterdag 29-02-1992. Het paspoort van mijn man en mij zijn afgegeven op 29 februari 2012. Vorig jaar boekten we een cruise en we kregen van het reisbureau de reactie dat ons paspoort geen 5 jaar geldig is (inderdaad na 5 jaar is er geen 29e februari). 29 februari blijft voor ons een bijzondere dag.

John Ooms
Op 29 februari 2008 na 35,5 mooie, jaren afscheid genomen van de KL.

Fee
Bijzondere dag. Mijn broertje Luc is op deze dag jarig.

Anita van Uitregt
Geboren 29 februari 1976.

Chantal de Groot
Mijn vriend Mike is op 29 februari 1988 echt jarig dit jaar en wordt 28 jaar.

Tessa
Mijn lieve moeder Monique is 29-02-1956 geboren. Dit jaar is ze dus echt jarig en wordt ze 60 jaar!

Anne van Engelen
Ik ben jarig op 29-2. Ik ben geboren op 29-2-2004.

Gerda Bankers
Onze zoon Nick is geboren op 29-2-2000. De uitgetelde datum was Valentijnsdag, maar Nick kwam pas op 29-2!

Bart Smits
Bart wordt 29 februari 32 jaar! (of is het nou 8 jaar?)

Bosch
4 jaar geleden, of 1 jaar geleden, zijn wij voor de eerste keer ouders geworden van Flip. Op 29-02-2012 is hij geboren.

Bart Joosten
Yessss! Ik word eindelijk 7 :) En dan krijg ik dit jaar ook nog op die datum de sleutel van mijn nieuwe appartement :)

Toon Meulensteen

Vier jaar geleden op 29 februari 2012 ben ik met pré-pensioen gegaan. Deze dag heb ik bewust uitgekozen in dat schrikkeljaar

Rick Faassen

Geboren op 29 februari 2000 wat eigenlijk een schrikkeldag is die niet volgens de normale regels had mogen gebeuren

Renske Spanjers

Geboren op 29-02-1992 op een zaterdag met de Carnaval. Het blijft een speciale dag en dit jaar mogen we het weer echt gaan vieren! Ik vier mijn 6e officiële verjaardag oftewel mijn 24e verjaardag! Weer groot feest dit jaar!

Carolien Heijmans

De 29e februari ben ik weer jarig. 28 jaar geleden stond ik op de voorpagina van Groot Eindhoven toen ik geboren werd en als eerste in de regio Eindhoven werd ingeschreven. Ik ben er nog trots op en voel me elke keer als ik echt jarig ben toch weer een beetje bijzonder. Ik krijg altijd de vraag van mensen wanneer ik nu mijn verjaardag vier als mijn geboortedag niet aanwezig is in het jaar. Ach, antwoord ik dan, dat doe je toch altijd het weekend ervoor of erna? Dat doe jij toch ook? En eigenlijk, als mijn dag er niet is voel ik me vaak nog wat meer jarig: 2 dagen felicitaties, 2 dagen telefoontjes en zelfs Facebook feliciteert me twee keer. Het heeft zo zijn voordelen.

Cindy de Leeuw- van Rijn

Jarig op schrikkeldag! Ik mag 8 kaarsjes uitblazen, klinkt een stuk leuker als de werkelijke 32 ;-)

Angela Holzken

28 jaar geleden werd ik op deze speciale dag geboren en nu, 28 jaar later, word ik eindelijk 7 jaar! Mijn geboorte gaf mij al direct een plekje in de krant en het blijft een unieke dag. Zeker wanneer men de andere jaren discussieert over wanneer ze mij nou moeten feliciteren en zelfs Facebook snapt er de overige jaren helemaal niets van.

Manon Verberne

Ik ben geslaagd voor mijn rijbewijs op schrikkeldag!

Jolanda en Fred

Wij trouwen op 29-2-2016.

Anouk van den Berg

Geboren op 29-02-1988! Meestal 1 maart dat ik het vier, meestal 2 dagen dat ik word gefeliciteerd. Appjes en telefoontjes ontvangen week vooraf met de vraag wanneer ik dit jaar gefeliciteerd mag worden. Elk jaar de vraag wanneer ik het vier en dit jaar is het een maandag. Of ik het niet beter op zondag kan vieren ... Nope! Dit jaar op maandag 29-02-2016. Gewoon omdat het kan.

Kim

Ik ben uitgerekend op 29 februari van mijn eerste kindje. Dus we zitten flink in spanning of hij ook daadwerkelijk geboren gaat worden op die datum.

Kitty Lintermans

Mijn moeder is op 89,5 jarige leeftijd overleden. Zij was op 29 februari jarig. Haar moeder en 2 zonen, geen tweeling, waren ook op 29 februari jarig. Dus 4 personen van een huishouden!!!

Dirk Welten

Ik en mijn vrouw hebben elkaar 8 jaar geleden ontmoet op 29 februari en zijn 4 jaar geleden getrouwd op 29 februari op het tropische eiland Sint Maarten op het strand. Dit jaar vieren we onze eerste huwelijksdag.

Paul Nielen

Ik ben 32 jaar geleden geboren op schrikkeldag. Destijds was het carnaval dus de traditie van de carnavalsvereniging was dat men op bezoek gaat bij de jongste 'Streuper' dus nog geen dag oud en de hele raad van 11 met prins en vorst stond bij mijn moeder op de slaapkamer. Jammer dat ik mij die dag niet kan herinneren. Maar we hebben de foto's nog. Om op 29 februari jarig te zijn lijkt voor velen vervelend maar zo zie ik, maar ook anderen, het helemaal niet. Het maakt je een stukje bijzonder. 

Groetjes een verschrikkelijk kind ;-)

Iza Sibon
Onze dochter Emy is geboren. Uiteindelijk dit jaar wordt ze één. Dat betekent dat dit jaar toch iets extra wordt gevierd.

Kathelijn van Dongen
Wij mogen maandag voor het eerst onze trouwdag vieren

Menno van Och
Ik heb 29 februari 2008 mijn rijbewijs gehaald!

Patrice
Op 29 februari 2012 is mijn vader op 88-jarige leeftijd overleden. Inmiddels is het al weer 4 jaar geleden, maar nu beleef ik pas voor de eerste keer zijn echte sterfdag. En dat voelt vreemd, heel vreemd! Maar tegelijk ook bijzonder en speciaal. Herinneringen rondom de laatste weken samen met ons pap en de rest van onze familie en daarna het definitieve afscheid komen weer naar boven. Allemaal dierbare herinneringen. Ons pap was een hele lieve, wijze, sterke, hardwerkende en bescheiden man met veel wilskracht en doorzettingsvermogen. Hij hield er niet van om in de belangstelling te staan. Daarom past de datum van zijn sterfdag ook zo mooi bij hem.

Omdat mijn moeder al een aantal jaren daarvoor was overleden is 29 februari 2012 ook de dag dat ik ouderloos werd. Maar in mijn herinneringen en in mijn hart leven beiden voort.

Marlou Antonis
Ja, ik ben jarig op 29 februari. Ik ben geboren in 1992. Hoe het nou is om op die dag jarig te zijn? Tja leuk is anders. Elk jaar krijg je de vraag, hoe voelt dat nou om op die dag jarig te zijn? Wanneer vier je het dan? Hoe oud ben je nu dan eigenlijk? Dan ben je eigenlijk nog maar 5 jaar en je rijdt al auto! Heb nooit met mijn ouders afgesproken wanneer ze mij moeten feliciteren wanneer het niet is, we vierden het gewoon de eerste zondag die het dichtste bij de 28e zit. De ene zegt: 'Ik feliciteer je de 28e want dan is het nog februari' en de andere zegt 'Ik doe het 1 maart want de 28e is voor 29e dus ben je nog niet jarig geweest'.

Ik laat iedereen mij feliciteren wanneer ze het zelf willen maar echt jarig voelen dat doe je niet als het geen schrikkeljaar is. Maar als het wel schrikkeljaar is, is het altijd wel bijzonder of je kunt naar Q-music je zelf opgeven, je kunt gratis taart halen bij de bakker, je kunt je aanmelden bij Koffietijd, dus echt een dag om je echt jarig te voelen. En één ding is zeker: ik blijf qua mijn echte leeftijd altijd jong!

M. v.d. Akke
Op 29 februari hoop ik 64 jaar te worden.

Monique van de Pol
Eindelijk weer onze echte trouwdag vieren op 29 -2-2016. We hebben elkaar leren kennen op 29-2-1992 en zijn getrouwd op 29-2-2000.

Annie Wijffelaars-Smets
29 februari 2016, dan is het 28 jaar geleden dat ons moeder plotseling geheel onverwachts overleed. Ik was toen 28 jaar, mijn oudste dochter is nu 28 jaar. De week waarnaar ik met plezier al enige tijd had uitgekeken, werd plotsklaps een week vol verdriet en ongeloof. Op zondag 28 februari 1988 zijn we als gezin nog compleet, vader, moeder 8 kinderen en inmiddels 9 kleinkinderen. Samen 's avonds gezellig aan een broodmaaltijd met een aantal van ons. Ik druk doende te vertellen hoe ik vrijdag 4 maart mijn dag zal indelen. Want dat is de dag dat mijn jeugdvriendin uit Riethoven zal trouwen en ik samen met mijn man de hele dag op het feest zal zijn. En ja, we hadden een baby van 6 maanden dus moesten het een en ander regelen. Maar geen probleem, we hadden het geregeld. En ik zou natuurlijk die morgen nog wel even langs komen voordat we naar de bruiloft zouden gaan.

Maar hoe anders verliep het in die week. Op maandagavond 29 februari, verscheen mijn man plotseling op een vergadering waar ik bij aanwezig was. Het eerste wat ik dacht: 'Oei er is iets gebeurd met de baby'. Maar nee, hij kwam me vertellen dat ons moeder was overleden. Nooit zal ik dit moment en de daarop volgende autorit naar Riethoven vergeten. Het verloop van de hele week is verder veelal langs me heengegaan. Omdat mijn vriendin trouwde op vrijdag in dezelfde kerk als waar de uitvaart zou plaatsvinden, hebben wij alles op alles gesteld om de begrafenis op donderdag te laten plaatsvinden. We zijn nog wel op de bruiloft geweest en hebben de baby gewoon meegenomen en zijn op tijd naar huis gegaan. Voor ons was het helaas geen feest. De trouwdag van mijn vriendin zal altijd verbonden zijn met het overlijden van ons moeder

Mia Rijken-Cornuijt
Mijn man en ik zijn op 29-02-1980 getrouwd. Dit was toentertijd nog niet zo'n speciale dag. Die dag kwam gewoon zo uit in de 'planning' van verschillende dingen.

Tineke Mols
Wij zijn een groep van 12 vrouwen die bevriend zijn sinds 29-02-1988. Op die avond hadden we de eerste repetitie van ons nieuwe blaasorkest Diena-miet. Toen nog met een vrouw of zestien... We konden geen van allen een noot lezen en moesten allemaal vooraan beginnen. Na twaalf jaar besloten we te stoppen met repeteren en optreden. De schwung was er een beetje uit. De twaalf vrouwen die op dat moment nog over waren, bleven wel bevriend. Sindsdien hebben we een keer of zes per jaar een gezellige avond, we bezoeken musea en voorstellingen, houden surprise en een nieuwjaarsbijeenkomst en elke twee jaar gaan we een week op vakantie. Met elkaar, zonder partners. Zo gingen we al een week naar Berlijn, Valdevia (Spanje), Praag, Luzern en Valencia. We hebben heel wat lief en leed met elkaar gedeeld. In september gaan we weer! Op 29 febr. is het precies 28 jaar geleden dat we zijn begonnen! Een legendarische dag!

A.M. van den Heuvel
Wij zijn 29 februari 1996 naar China gegaan om onze dochter op te halen. Inmiddels is onze dochter 20 jaar oud en wij zijn nog steeds gelukkig met elkaar. Het blijft bijzonder dat we dit op die bijzondere dag gedaan hebben.

Anita Strijbos-v.d. Vorst

Dit verhaal stuur ik in namens mijn moeder (81 jaar ) Mw. K. v.d. Vorst. Op 29 februari 2012 gebeurde iets wat mijn leven voorgoed veranderde. Het was die dag mooi weer en ik ging mee fietsen met de fietsclub voor ouderen. We waren met een groepje van 10 personen, de meesten met een elektrische fiets. Ik had net nog gezegd: 'Wat ben ik toch blij met mijn elektrische fiets', maar fietsend in de bossen waar het erg drassig was schoot ik met mijn voorwiel in een karspoor waardoor ik viel en hoorde mijn enkel knakken. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen bleek ik een dubbele enkelbreuk opgelopen te hebben. Voordat 2012 voorbij was ben ik 3x geopereerd wat uiteindelijk ertoe geleid heeft dat mijn enkel vastgezet is.

Nu maak ik gebruik van een rollator heb een traplift in huis en aangepaste schoenen aan. Gelukkig heb ik nu ook een scootmobiel en kan er ook goed mee overweg. Maar ik fietste iedere week 40 KM , wij hadden zo'n fijne club. Die contacten mis ik nog het meest. Maar ik moet blij zijn wat ik nog wel kan aldus Ma.

F.de Leeuw
29 februari 1960 op 19-jarige leeftijd als marineman geholpen bij de berging van doden en gewonden tijdens de aardbeving in Agadir (Marokko).

Gerard Swinkels
Op 29 februari 2008 kreeg ik een nieuwe hartklep. Mooi dat daar de extra dag in het jaar voor gebruikt werd. De nieuwe klep functioneert nu al 8 jaar prima.

Diny van Knegsel
Ik ben geboren op 29 februari 1952.

Loek Sonnemans
Ik ben jarig op 29 februari.

Frans en Tineke Sanders
Hallo, wij zijn op 29 februari 1996 getrouwd dat is dit jaar 20 jaar geleden. We hebben voor deze datum gekozen omdat we elkaar begin maart 1993 hebben leren kennen én omdat we dan maar 1 keer in de 4 jaar ruzie hebben, omdat hij die bloemen vergeet hahaha. Hij zorgt nog steeds goed voor mij en ons gezin. Wij zijn nog steeds gelukkig samen. In 1996 was er in Eindhoven geen leuke, mooie trouwlocatie, daarom zijn wij uitgeweken naar de trouwkelder van het oude Raadhuis in Oirschot. Dit is een mooie, oude kelder waar je kunt trouwen. Omdat wij in Oirschot getrouwd zijn hebben we het feest ook in Oirschot gevierd, bij Chatelet Sonnevanck, Spoordonkseweg. Daar hebben we samen met onze familie, vrienden en kennissen een mooie dag beleefd. Als we het nog eens over zouden kunnen doen, dan doen we dat op dezelfde manier in dezelfde stijl. Het was een mooi onvergetelijke dag met veel zon. We hadden ons ook voorbereid op een natte regendag maar de zon heeft de hele dag gestraald en wij ook. Nu 20 jaar verder zijn wij de trotse ouders van 3 kinderen in de leeftijd van 17, 16 en 12 jaar. We zijn een fijn hecht gezin en we hopen nog lang in goede gezondheid van elkaar te kunnen genieten. 25 jaar getrouwd dat zullen we niet halen, wel 5 jaar.

Groetjes, Frans en Tineke Sanders, Eindhoven

Fred
Ben geboren op 29 februari.

Willemien van der Weijden
Mijn kleinzoon Wouter Jansen uit Dommelen wordt op 29 februari 24 jaar! Destijds heeft hij nog met zijn moeder in uw krant gestaan met foto, omdat ik, zijn trotse oma hem opgegeven had. Ik vond het natuurlijk heel speciaal dus. Ik ben erg trots op hem!!!

C. Bakker
Mijn moeder is dit jaar eindelijk eens echt jarig. 29 februari zal zij 80 worden.

Wilma Mulder
Ik ben 60 jaar geleden op 29 februari geboren en vier nu dus voor de 15de keer mijn verjaardag. Toen ik in 2004 12 jaar werd, vertelde mijn zus aan haar collega's dat haar zus die dag 12 jaar werd. Mijn ouders zaten inmiddels al in een bejaardenhuis dus keken sommige collega's raar op toen ze vertelde (met een lach) dat ik een nakomertje was. Na wat uitleg begrepen ze wel dat dit natuurlijk een grapje was.

Nick van Dalen
29 februari is echt een top dag! 1x in de 4 jaar knallen!

Romy
Lizzi Veldhuis: de liefste moeder van de hele wereld! Staat voor iedereen klaar, overal en altijd! Nu ben je weer eens een keertje jarig! Fijne verjaardag mam! Groetjes, Romy

Antoinette van Helvoirt-Obbing

Mijn zus Lizzi Veldhuis-Obbing is geboren op 29 februari 1972 en wordt dus dit jaar onecht 44 en echt 11 jaar. Wij wensen haar natuurlijk van harte proficiat en nog vele echte en onechte jaren erbij. Zij is het derde kind in het gezin en de andere twee zijn ook al op een bijzondere datum geboren,. De oudste (een meisje) is geboren op vrijdag 13 augustus en de tweede (een jongen) op 31 december. Hoe hebben onze ouders dit kunnen uitkienen??

Sabine van Wezel
Geboren op 29-02-1984 Door op deze datum geboren te zijn heeft mij altijd een speciaal gevoel gegeven. Misschien is het kolder, maar toch.

Nicole Coppelmans-Carels
Onze dochter wordt dit jaar 4 jaar op schrikkeldag. 4 jaar geleden is ze 2 weken te vroeg geboren. Ze kwam erg snel ter wereld. En een vriendin die 'even' langskwam heeft haar mee op de wereld gezet. Haar papa was net op tijd thuis om haar geboren te zien worden. Het was een speciale dag en dat is het nog steeds!

Jacques Retera
Ik ben op 29 februari 1936 geboren, dus wordt nu 80 jaar.

Bronnie Louwers
Ik was op de 29ste Februari geboren :)

Ria Rensen
Jaaaa, ik word 14 jaar !!!!

Peggy Brans
Ik ben geboren op deze datum (29-2-1980) en het hele ziekenhuis die zei 'Wat een verschrikking ...' Haha!

Anja v.d. Heuvel
Mijn moeder Phia Philippa uit Eindhoven wordt 92 op 29 februari. Dit vind ik toch wel heel bijzonder!